​Langvarige følger af hjernerystelse

At slå hovedet kan få betydning for hele ens liv. Ved langvarige følger af hjernerystelse er det vigtigt, at livet leves på de præmisser, som symptomerne giver en. Det anbefales, at man tager højde for ens symptomer, samtidigt med at man presser sig selv en smule for at sikre progression, og her kan det være svært at finde balancen mellem hvile og aktivitet.

For mange kan symptomene medføre en tilstand af tristhed og modløshed på grund af de store omvæltninger i livet, hjernerystelsen har medført.

Det faktum at symptomerne bliver ved længe efter hjernerystelsen, gør det særligt udfordrende. Mange tænker, at sygdom og lidelse skal gå over, før man kan leve sit liv. Det risikerer at føre til en ond cirkel, hvor tid og gode kræfter bliver brugt på kampen med vores livsvilkår, alt imens man ikke kommer videre med det liv, man egentligt gerne vil leve.

I ACT arbejder vi med at acceptere de livsvilkår, vi ikke kan ændre, og engagere os i det, vi har indflydelse på, og som samtidigt er vigtigt for os. I ACT tager vi konkret retning mod personlige værdier.

Man skal lære at gøre ting anderledes; sætte grænser, prioritere og budgettere sin energi, samt kommunikere effektivt til pårørende. Hverdagen skal hænge sammen, den følelsesmæssige og den arbejdsmæssige situation skal håndteres.

Mange tænker, at sygdom og lidelse skal gå over, før man kan leve sit liv. Det risikerer at føre til en ond cirkel, hvor tid og gode kræfter bliver brugt på kampen med vores livsvilkår, alt imens man ikke kommer videre med det liv, man egentligt gerne vil leve.

I ACT arbejder vi med at acceptere de livsvilkår, vi ikke kan ændre, og engagere os i det, vi har indflydelse på, og som samtidigt er vigtigt for os. I ACT tager vi konkret retning mod personlige værdier.

Psykolog Centrum samarbejder med ALECA, som tilbyder rehabilitering til mennesker med bl.a. senfølger af hjernerystelse. Forløbene bliver finansieret via pensions- og forsikringsselskaber. Vi henviser til både ALECA og til Hjernerystelsesforeningens hjemmeside, hvor du finder materiale og vejledning.

​​Julie Dégas

Psykolog og indehaver

Psykolog Centrum

Langelinie 29, 1. sal.

5230 Odense M

Se rute på Google Maps

CVR: 41229136

​Vi er medlem af:

​Følg os på:

fb-f-logo-blue-29  linkedin

Find os: