Helt nyt tilbud hos Psykolog Centrum - Virtual Reality behandling af angst og fobier

Hos Psykolog Centrum tilbyder vi nu Virtual Reality (VR) eksponerings-behandling som supplement til behandlingen af angst og fobier. Psykolog Centrum har fulgt med den seneste udvikling i psykoterapi og har nu valgt at indføre VR-behandling i klinikken.

Hvad er VR?

VR er et værktøj, hvor man får briller på og kommer ind i en simuleret virtuel verden. Man kan orientere sig i hele verden, og der er flere sanser, som bliver aktiveret. Du vil derfor opleve, at du er del af en helt ny verden. Derfor er VR et godt værktøj til at afprøve angst-scenarier i behandling.

Hvilket effekt har VR?

Over de seneste 20 år er der blevet forsket i anvendelsen af VR i behandling af fobier, socialangst og PTSD. Forskning igennem 20 år har gang på gang vist, at VR kan være med til at nedbringe angst-symptomer og giver vedvarende resultater. VR virker særligt godt for flyfobi, højdeskræk, edderkoppefobi og social angst. VR øger derudover også tilgængeligheden for at møde sin angst, så det fx er muligt for dig at være i et fly uden at skulle betale for en flybillet.

VR behandling er derfor en understøttet og meget anvendelig måde at møde din angst på. Hvis du blandt andet lider af flyfobi, højdeskræk, edderkoppefobi eller social angst, så kan tilbuddet hos Psykolog Centrum være noget for dig.

Hvad vil der ske i behandlingen?

Psykolog Centrum tilbyder to pakker: et kort forløb (den lille VR-pakke) og det lange forløb (den store VR-pakke). Begge forløb har en forsamtale og i løbet af behandlingen vil der være 2-5 eksponeringsmoduler. Efter eksponeringsmodulerne vil der være 1-2 online-terapi sessioner, hvor I sammen snakker om, hvordan eksponeringen testes i virkeligheden. Til sidst vil der være en skriftlig biofeedback rapport og evaluering, hvor du mødes med din VR-psykolog.

Til forsamtale hos Psykolog Centrum vil en af vores erfarne VR-psykologer introducere dig til VR-brillerne og deres anvendelse. Dernæst vil I sammen teste brillerne for at se hvordan du reagerer på det. Når du bruger brillerne, vil du opleve, at du kommer ind i virtuel verden, hvor du oplever din angst meget ægte. Igennem angst-behandlingen vil din VR-psykolog støtte dig og hjælpe dig med at arbejde med din angst.

Til online-forløbene vil din VR-psykolog hjælpe dig og give dig værktøjer til at udfordre din angst selv. I vil ikke mødes fysisk, men vil tage 1-2 sessioner via skærm, hvor I arbejder sammen på at anvende værktøjerne til eksponeringen.

Samarbejdspartnere

Psykolog Centrum samarbejder med det danske VR firma Kohra. Vi anvender derudover også Amelias VR platforme.  
​Psykolog Centrum deltager løbende i efteruddannelse, så du kan altid forvente, at VR-psykologerne i Psykolog Centrum er meget erfarne i anvendelsen af VR.

​Priser

Separate sessioner: 1400 kr. pr. session

Lille VR-pakke (5 sessioner): 6000 kr.

En lille pakke med færre VR-sessioner

Stor VR-pakke (8 sessioner): 10.000 kr.

Anbefalet pakke

VR-grupper (4 sessioner af 2 timer): 4000 kr. ​

Pakke til gruppeforløb for 6-8 personer. Anbefalet til personer med enkeltfobier såsom flyskræk, højdeskræk og insektfobier. Ring og hør mere.

En VR session kan også kombineres med vores ProACTive - forløb, ring og hør mere.

​Om Klinikken og terapeuten

I Psykolog Centrum har psykologerne Allan Petersen og Caroline Karstoft arbejdet på at få VR-konceptet indført i klinikken. De har samlet den nyeste forskning og de bedste teknikker indenfor VR-behandling, så du er sikret den bedste behandlingskvalitet.

Kom derfor op i Psykolog Centrum – du vil få muligheden for at få den nyeste og mest understøttede VR-behandling i en privatpraksis i Danmark!

Kontakt

Du er velkommen til at ringe eller skrive til klinikken for mere info, eller for at aftale en forsamtale. 

Kontakt os på mail post@psykolog-centrum.dk eller på tlf. 63 11 14 40 mellem kl. 09.00-12.00.

​​Allan Bau Petersen

Psykolog og indehaver

Psykolog Centrum

Kongensgade 66-68, 2. sal,

5000 Odense C

Se rute på Google Maps

CVR: 33264887

​Vi er medlem af:

​Følg os på:

fb-f-logo-blue-29  linkedin

Find os: